Талантите на Барса ще израстват тук (видео)

Талантите на Барса ще израстват тук (видео)

Проектът на Барселона за новия стадион, който ще носи името на покойния Йохан Кройф, бе представен официално днес. Президентът на клуба Джосеп Мария Бартомеу, кметът на регион “Сант Жоан Деспи” и ръководителят на план “Еспаи Барса” Жорди Моа застанаха пред медиите и говориха за строителството на съоръжението, което трябва да замени “Миниестади” като дом на подрастващите гарнитури, женския тим, както и втория отбор - Барселона Б.

Именно и стадион “Йохан Кройф” ще бъде първата част от “Еспаи Барса” - дългосрочният план на отбора за преобразуване и подобряване на настоящите спортни съоръжения, които ползват всички спортни тимове на каталунския клуб. Новият стадион ще бъде построен в съществуващия вече спортен комплекс “Сиутат Еспортива”, който се намира на малко над 8 километра разстояние от “Камп Ноу”.

“Йохан Кройф” ще е с капацитет от 6000 седящи места, всички от които ще бъдат покрити. Бартомеу заяви, че се надява строителството да започне през месец юли, а от сезон 2018/2019 вече да се играят мачове на новата придобивка на “лос кулес”.

“Гордеем се, че този стадион ще носи името на Йохан Кройф завинаги. Това е признание към неговата фигура, към всичко това, което той даде на Барселона и като играч, и като треньор. Той създаде една школа. Нашите юноши ще играят тук. Някои от тях ще стигнат до първия отбор, а други ще се озоват в най-силните първенства по целия свят”, коментира Бартомеу.

Официалните лица добавиха, че почти всички документи са готови и първата копка ще бъде факт през лятото.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички