Тервел Пулев отново на ринга в края на месеца

Тервел Пулев отново на ринга в края на месеца

Вече има официална дата за втория мач на Тервел Пулев при професионалистите. Той ще се състои на 25 март в Германия, а мястото на срещата също е определено: Потсдам – столицата на провинция Бранденбург.

Бронзовият медалист в полутежка категория от Лондон 2012 и последен носител на олимпийско отличие в историята на българския бокс, очаква всеки момент да научи името на следващия си съперник.

Дебютът на Тервел Пулев в професионалния бокс се състоя на 3 декември в "Арена Армеец" в София, малко преди на ринга да се качи Кубрат Пулев, който завоюва Интерконтиненталната титла на WBA след нокаут срещу Самюел Питър. Тогава Тервел свали в третия рунд Томислав Рудан (Хърватия).

До битката в Потсдам, Тервел – двукратен носител на купа "Странджа", двукратен европейски вицешампион от Москва 2010 и Анкара 2011, сребърен медалист от Европейската купа в Харков 2010 и бронзов медалист от първенството на Стария континент в Самоков през 2015 г., ще тренира заедно с брат си в Берлин (Гер), като в момента провежда спаринги под ръководството на легендарния немски треньор Ули Вегнер.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички