Данчо Лазаров разкри: Константинов вика Братоеви и всички опитни в националния (видео)

Данчо Лазаров разкри: Константинов вика Братоеви и всички опитни в националния (видео)

Президентът на българската федерация по волейбол Данчо Лазаров разкри, че селекционерът на националния отбор Пламен Константинов смята да повика всички класни състезатели за подготовката това лято.

„Видях се с Пламен Константинов. Той бе за няколко часа в София. Има намерение всички състезатели да извика. Близнаците Братоеви влизат в списъка. Трябва обаче да си поговорят като състезатели и треньор и мисля, че те ще се включат в подготовката“, коментира Данчо Лазаров за Нова телевизия.

„Да играеш за България е въпрос на чест и възможност за изява. Истинската реализация на един играч се получава в националните отбори. Инструментът да бъдат повикани в националния е тяхното желание да играят“, добави още Лазаров.

България спечели Евроволей 2015, Данчо Лазаров се прибра в София 

„За мен най-важното е, че Пламен има намерение да повика всички, с изключение на някои състезатели, които наистина нямат възможност или не искат да играят, като Андрей Жеков може би, до изестна степен Боян Йорданов и Учиков. Боян има някакви семейни проблеми, надявам се да ги реши и после да се включи в подготовката. Вероятно за Европейското“, заяви босът на волейболната ни федерация, който изгледа сблъсъка между Левски и ЦСКА при дамите.

„Всички плеофи бяха интересни, двата тима са равностойни и показаха желание за игра“, сподели Лазаров.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти