Гледай на живо

Евро 2024: Словакия 1:1 Украйна

Индия е следващата спирка на Европейския голф тур

Индия е следващата спирка на Европейския голф тур

Анирбан Лахири постепенно се утвърди като един от най-добрите играчи в PGA Тура, а тази седмица се завръща в родината си като фаворит в Откритото първенство на Индия по голф.

Лахири със сигурност би желал да вдигне трофея на домашна почва, а турнирът ще се проведе на игрището в "Golf and Country Club".

Откритото първенство на Индия е част от Европейския и Азиатския тур за трети пореден път от 2015 година насам, а наградният фонд е близо шест пъти по-голям от 300-те хиляди долара, които бяха отредени за събитието преди три години.

Преди 12 пък спечели друг индийски герой - Шив Чаврасия, който заедно с Лахири завършва неизменно на първо или второ място в предишните издания на турнира.

Лахири спечели първата си титла от Европейския тур през 2015 година и вече има две на сметката си, плюс още седем отличия от Азиатския тур. През 2015-а той завърши на пето място в US PGA championship и изглежда като най-сериозния претендент за победата в Индия.

Според различни специалисти испанецът Рафа Кабрера Бейо може да поднесе изненадата и да разочарова местните фенове, като отмъкне титлата под носа на някого от двамата индийски герои.
Първата сесия на първия кръг на Откритото първенство на Индия започва на 9 март и ще се излъчва пряко по Mtel Sport 1.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички