Министър Дашева откри тържествата за Тодоровден в Божурище

Министър Дашева откри тържествата за Тодоровден в Божурище

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева откри традиционните тържества и демонстрации за празника Тодоровден в конно-спортна база "Ген. Крум Лекарски" в Божурище. Там тя имаше разговори с президента на Българската федерация по конен спорт Тодор Гергов, заместник-председателя д-р Крум Рашков, генералния секретар Теодор Шейтанов и мениджърa на базата Димана Колева. Заместник-кметът на община Божурище Владислава Симеонова поздрави министър Дашева с добре дошла и приветства многобройната публика.

"Честит празник на всички, много ми е приятно, че съм тук. За мен е истинско удоволствие да видя тези млади състезатели, надявам се бъдещи олимпийски шампиони, защото нашите традиции в конния спорт са големи. Днес е хубав ден - Тодоровден, един от най-българските празници. Радвам се, че съхранявате традициите и ги предавате на най-малките. Бъдете щастливи в този слънчев ден, пожелавам ви успех", заяви проф. Дашева пред състезателите и гостите на базата в Божурище.

Тя изгледа демонстрациите и награди с розетки най-малките ездчи от пони клуба към базата "Ген. Крум Лекарски". Проф. Дашева остана впечатлена от уменията по обездка, които показаха състезателките на клуба. Тя увери, че това няма да е последното събитие по конен спорт, което наблюдава и ще присъства на турнир от официалния календар на федерацията.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти