Рено представиха R.S.17, вижте го (Видео)

Рено представиха R.S.17, вижте го (Видео)

Рено стана първият отбор във Формула 1, който представи на живо пред гости и журналисти в центъра на Лондон новия болид за сезон 2017. Това е първото шаси, конструирано от французите в Енстоун, Англия, и Вири-Шатийон, Франция, след завръщането им като конструктор в спорта в началото на миналата година.

Това ще е вторият сезон за екипа на Рено и те се надяват да успеят да направят крачка напред след разочароващата 2016 година, през която записаха само осем точки и финишираха девети в класирането при конструкторите.

Новото попълнение Нико Хюлкенберг и съотборникът му Джолиън Палмър смъкнаха покривалото и показаха дизайна на новия R.S.17. Двамата ще се опитат да изпълнят по-високи цели, които те и шефовете им си поставиха пред медиите. Новата разцветка на R.S.17 отново е  основно в жълто, но в задната част вече преобладава черният цвят. Добавени са и новите спонсори BP, Castrol и MAPFRE.

Жером Стол, Президент на Renault Sport Racing:

"R.S.17 е първият болид, който Енстоун и Вири можеха да планират и развият от нулата. Много сме доволни от плодовете на това сътрудничество. Това е  един красив болид. Освен вълнението от самия R.S.17, ние имаме много важен нов партньор в лицето на BP, участващ чрез марките си BP и Castrol. Нашите състезателни цели за 2017 са ясни. Искаме да направим категорична, осезаема стъпка напред по отношение на представяне и резултати. Целта ни е петото място в Шампионата на конструкторите".

Сирил Абитебул, Управляващ директор на Renault Sport Racing:

"За сезон 2017 се намираме на точното място, за да направим стъпката напред, която всички желаем. R.S.17 идва като резултат от неуморната работа на целия екип. Резултатът е болид, с който можем да се гордеем. Имаме силен екип от професионалисти на всички нива в отбора и сме горди да видим Нико и Сергей да се присъединяват към Джолиън през 2017. Към нас се присъедини силна група от партньори в лицето на BP, Castrol, MAPFRE и SMP Racing, които представляват най-добрата предсезонна спонсорска придобивка в падока. Ние сме най-бързо развиващият се екип във Формула 1 и сега трябва да докажем силните си качества на пистата. Целта ни е да печелим точки във всеки старт".

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички