Левски с маркетингов ход по западен модел, "сините" променят името на стадиона

Левски с маркетингов ход по западен модел, "сините" променят името на стадиона

Клубният стадион на Левски ще има ново име, научи Sportal.bg. От съвсем скоро домът на "сините" вече ще се нарича "Виваком Арена" - "Георги Аспарухов". Това решение е било взето, след като телекомът смени своя договор със "сините". До миналия месец компанията беше само генерален спонсор на клуба, но вече се води и основен рекламодател. Най-големият при това в историята на българския футбол. Очаква се името на "Герена" да бъде променено официално за първото домакинство с Локомотив (Горна Оряховица) на 25 февруари или най-късно за следващото с Ботев (Пловдив) на 18 март. Между тези две срещи играчите на Елин Топузаков имат домакинство с ЦСКА-София, което обаче ще се проведе на стадион "Васил Левски".

Нашата медия научи, че шефовете на "сините" нямат никакво намерение да махат името на Гунди от названието на стадиона. Напротив, целта им е да бъде създадена търговска марка - "Виваком Арена", която по-лесно да привлича спонсори. Целта на Спас Русев е хората да започнат да използват думата "Арена" вместо стадион. Бизнесменът иска Левски да предприеме този маркетингов ход по западен модел, за да може клубът да има все повече приходи от реклама. Нещо, което през годините е било голям проблем пред "сините", въпреки огромния ресурс.

Официално откриха сектор "А" на стадиона "Георги Аспарухов" 
Най-големият телекомуникационен оператор на този етап няма планове да се концентрира върху това да построи изцяло нов стадион на "сините", въпреки че спортното съоръжение ще носи името му. Все още не е ясно за какъв срок ще бъде договорът за името "Виваком Арена", но най-вероятно става въпрос за период между три и пет години.

Собственикът на 26-кратните шампиони Спас Русев обяви пред Sportal.bg, че мечтае клубът да има изцяло нов и модерен стадион, който да работи седем дни в седмицата. Той дори има планове как може да постигне това във времето. На този етап обаче приоритетите пред ръководството са други, като начело е това да се намалят задълженията на стойност около 20 милиона лева, за да може "сините" да не последват съдбата на вечния си съперник ЦСКА.

Официално откриха сектор "А" на стадиона "Георги Аспарухов" Стадионът на Левски е построен преди близо 54 години. Първоначално неговото име е "Левски", а през 1990 година е прекръстен на най-голямата икона на клуба - "Георги Аспарухов". През 2013 година бе взривен Сектор "А", а на 23 април 2016 година бе официално открита новата трибуна срещу Лудогорец (0:0), която е най-модерната в страната, но въпреки това все още е без козирка, без съблекални за отборите, за съдиите, журналистически места и зала за пресконференция. Всичките те са заложени в проекта на трибуната, но просто не са реализирани с днешна дата, въпреки че самата трибуна струва около 12,3 милиона лева до момента по думите на Иво Тонев.
Феновете на Левски и Марибор по време на двубоя 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти