Извадиха отбора на Илиан Илиев от Висшата лига на Казахстан

Извадиха отбора на Илиан Илиев от Висшата лига на Казахстан

Отборът на Алтай, в който старши треньор е бившият български национал Илиан Илиев, бе изваден от Висшата лига на Казахстан. Причината е липсата на 3-годишен професионален статут на отбора. Българският наставник потвърди за БТА, че засега остава начело на отбора и иска първо да се срещне с новото ръководство на клуба, което бе назначено преди два дни, въпреки че Алтай в момента е на подготвителен лагер в Турция със старото си ръководство. Новината повлия на много от футболистите на Алтай и Илиев потеърди, че много трудно ги е убедил да играят в днешната контрола с Пелистер Битоля.

"Сългасих се да играем заради колегата Наджи Шенсой. Положението при нас е много тежко. Искам първо да се видя с новото ръководство. Имам действащ договор, вече 2 месеца съм начело на Алтай. Бяхме подготвили състав, но сега всичко става много трудно", завърши бившият наставник на Берое, Левски и Локомотив Пловдив.

През миналия сезон Алтай завърши на второ място във второто ниво на футбола в Казахстан и спечели промоция за най-горния ешалон, но с решението тимът бе върнат обратно в по-долната дивизия.

Още от Футбол свят

Виж всички