Гледай на живо

Югозападна Трета лига: Кюстендил - Чавдар 0:0

Лаам избързал с новината, за да не го разубедят

Лаам избързал с новината, за да не го разубедят

Президентът на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес съжалява, че не е успял да разубеди Филип Лаам от решението му да прекрати кариерата си в края на сезона. Капитанът обяви за плановете си след края на снощния мач срещу Волфсбург за Купата на Германия. Шефовете са искали да направят пореден опит да променят желанието му на среща днес, но Лаам ги изненада, след като разкри всичко във вторник.

"Още в петък Филип сподели това в разговор с Карл-Хайнц Румениге, разкри Хьонес. - Преди важни двубои обаче не е практика да обявяваме такива неща. Затова изчакахме да мине срещата с Шалке 04 в събота и сега тази с Волфсбург. Искахме да говорим с него днес, но той не изчака."

И докато решението на Лаам да се откаже след няколко месеца не е толкова изненадващо, то изненадата е, че той се отметна от идеята да стане спортен директор на Байерн. От известно време насам бъдещото му назначение изглеждаше сигурно, но сега световният шампион каза "не".

"Вратата за Филип остава отворена, продължи Хьонес. - Очаквам един ден той да работи за Байерн. Това, че той отказа да стане спортен директор, не променя нещата. Ние ще продължим да го уважаваме."

Още от Футбол свят

Виж всички