Иван Иванов пред Sportal.bg: Офертата на Арсенал бе най-изгодна за мен

Иван Иванов пред Sportal.bg: Офертата на Арсенал бе най-изгодна за мен

Българският защитник Иван Иванов отскоро е в редиците на руския Арсенал (Тула). Опитният бранител, който преди броени дни прекрати договора си с гръцкия гранд Панатинайкос, реши да се завърне в Русия, където натрупа опит с фланелката на Алания (Владикавказ). Пред Sportal.bg Иванов разкри причината за раздялата му с ПАО, както и защо е избрал предложението на Арсенал.

"Чувствам се добре в новия ми клуб, засега всичко е нормално. Тренировките са тежки - знаете, подготвителен период е, а руснаците залагат много на физическата подготовка. Избрах тима от Тула, защото финансово офертата бе най-изгодна за мен, а и вече имам опит в Русия, след като играх за Алания", заяви пред Sportal.bg Футболист номер 1 на България за 2013 година.

"Аз играх във всички мачове на Панатинайкос през есента, пропуснах едва няколко. След това треньорът се смени, дойде нов, който имаше друго виждане за играта и системата, която ще използва. В един момент се оказахме твърде много защитници в отбора, клубът пък изпитваше финансови затруднения и в крайна сметка се стигна до раздялата ни", допълни още Иванов, който бе категоричен, че не е съществувал вариант да се завърне в България.

Още от Футбол свят

Виж всички