В Барса откровени до болка: Ударихме дъното

В Барса откровени до болка: Ударихме дъното

"Истината е, че ударихме дъното и няма накъде повече да падаме", призна легендата на Барселона Хуан Карлос Наваро след поредната загуба в Евролигата - №12 за отбора на Йоргос Барцокас в континенталния турнир. Александър Везенков и съотборниците му бяха надиграни по всички параграфи от Баскония със 79:93, а в неделя ще играят със същия съперник, но като гост в първенството на Испания.

"Те бяха по-агресивни и стреляха по-добре от нас. Ситуацията е сложна и много трудна за нас. Недопустимо е да допуснем да бъдем освирквани от собствените си фенове. Напрежението е огромно, но това е нормално с оглед на представянето ни в Евролигата. Допуснахме 53 точки за едно полувреме и не направихме нищо, за да се противопоставим на Баскония", добави още капитанът на Барса.

"Имаме още 10 мача и трябва да се опитаме да дадем всичко от себе си, дори и повече, защото честта ни е наранена. Честно казано - не знам какво не е наред, явно всичко. Защита, нападение, психика... Трябва да останем единни. Това е единственият начин, по който ще обърнем нещата. Да сме единни и да работим здраво", пък бяха думите на Александър Везенков след дванадесетата загуба на Барселона.

"В средата на един изключително труден сезон сме. Иска ми се да съм реалист и да не повтарям отново колко контузии сме имали и продължаваме да имаме. Очакванията към клуб като този винаги са огромни и е доста трудно. Трябва да анализраме ситуацията и да останем позитивни. И в същото време да намерим подкрепа на Тайриз Райс, който играе прекалено много минути на два фронта. Поздравявам Баскония за победата", каза треньорът на каталунците Йоргос Барцокас. 

Още от Баскетбол

Виж всички