Псувнята, заради която се стигна до напрежение в Селта

Псувнята, заради която се стигна до напрежение в Селта

Местното издание Faro de Vigo разкри репликата, която е преляла чашата на търпението на треньора на Селта Едуардо Берицо относно Фабиан Ореяна. Вчера стана ясно, че нападателят е изваден от състава заради проява на неуважение и най-вероятно ще бъде продаден още сега.

След паузата покрай празниците Ореяна заявил, че не бил в настроение за игра. Разгневеният Берицо изпратил в съблекалнята един от своите асистенти да извика футболиста в офиса му. Чилиецът обаче отговорил на висок глас, че няма да ходи никъде и добавил нецензурното "¡Que se vaya a cagar!", което си е псувня на испански.

По тази причина играчът вече е отстранен от тренировки, а според информациите е близо до преминаване във Валенсия.

"Не исках по такъв начин да си тръгвам от отбора и от града, заяви Ореяна. - Това тук не е само мой проблем. И други играчи са го имали преди мене. От нещо малко се прави нещо голямо, без да има нужда."

Спортният директор на Селта Фелипе Минамбрес заяви, че клубът ще се опита да продаде играча в оставащите 15 дни до края на трансферния период: "Ние вярваме, че ще получим оферти, защото Ореяна принципно е страхотен играч".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти