Десеторно увеличение на заплатата приближава още една звезда до Китай

Десеторно увеличение на заплатата приближава още една звезда до Китай

Китайската трансферна инвазия продължава с пълна сила. Воденият от Фабио Канаваро Тяндзин Куанджин е все по-близо до привличането на голмайстора на Фиорентина Никола Калинич. Китайците са готови да платят 45 млн. евро за хърватския национал и "виолетовите" са приели предложението, което почти покрива откупната клауза в договора на нападателя - 50 млн. Във Флоренция са преценили, че офертата е прекалено изгодна, за да бъде отказана, при положение, че клубът плати за Калинич скромните 5,5 млн. преди 18 месеца.

До момента се смяташе, че сделката няма да се осъществи заради нежеланието на Калинич да продължи кариерата си в Китай. Според "Gazzetta dello Sport" обаче има голям шанс нападателят да размисли. От Тяндзин предлагат на хърватина годишна заплата от 12 млн. евро - точно 10 пъти повече от сегашното му възнаграждение, и очакват неговия окончателен отговор.

Първоначално Канаваро искаше да вземе в тима си звездата на Челси Диего Коща, но след като разбра, че това е невъзможно, се насочи към Калинич.

Още от Футбол свят

Виж всички