Треньор даде идея за улеснение при VAR

Треньор даде идея за улеснение при VAR

Старши треньорът на Удинезе Масимо Одо e поддръжник на технологията за видеоповторенията (VAR), която скоро ще бъде наложена в почти всички водещи първенства. Бившият защитник признава, че прилагането й при спорните моменти отнема време и затова има предложение.

В момента, когато има дискусионна ситуация, съдиите, които гледат мача на монитори и по-специално повторенията, сигнализират на главния рефер, когато забележат нещо нередно. След това много често самият водещ арбитър изтичва край тъчлинията, където на друг монитор изглежда повторение на спорното положение и едва след това взима решение. Всичко това продължава няколко минути и играта се накъсва.“Съдиите са отбор и затова предлагам да се даде право на този от тях, който се занимава с VAR, да може директно да взима решението, а не да се чака крайната преценка на главния арбитър”, заяви Одо.

Специалистът, който като футболист беше съотборник с Дженаро Гатузо в Милан, защити настоящия наставник на “росонерите” и призова да му се даде време.

В изминалия кръг Удинезе нанесе първа загуба на лидера Интер.

Още от Футбол свят

Виж всички