Щьогер: Бих водил Борусия дори само за две седмици

Щьогер: Бих водил Борусия дори само за две седмици

Новият наставник на Борусия (Дортмунд) Петер Щьогер не се сърди, че ръководството му предложи контракт само за няколко месеца до края на сезона. Бившият съотборник на Трифон Иванов в Рапид (Виена) замени уволнения Петер Бос.

“За мен не е проблем, че контрактът ми е къс - заяви австриецът. - Не се нуждая от договор до пенсия. Искам в оставащото време до лятото да изградя нещо. Като треньор качествата ти много бързо се виждат. Бих водил Борусия дори само за 14 дни.”

Бос беше изгонен, защото Борусия изпадна в сериозна криза на резултатите, но пък Щьогер идва от Кьолн, който е още по-слаб. 51-годишният треньор беше начело на “козлите” до миналия кръг и остави тима на последно място без нито една победа и само три равенства.

“Ха-ха, със сигурност от Дортмунд не са ме избрали заради тези 3 точки с Кьолн този сезон”, заяви шеговито Щьогер в тази връзка.
“Чакам с нетърпение да тренирам тези футболисти. Ще се отнасям към задълженията си с много емоция и удоволствие. За мен и моя щаб това ще е голямо предизвикателство. Това е изключителна възможност - такава, каквото получаваш само веднъж в живота”, добави Щьогер.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички