Цената на земята под "Висенте Калдерон" продължава да расте

Цената на земята под "Висенте Калдерон" продължава да расте

След като Атлетико Мадрид изостави митичния "Висенте Калдерон", продължава процесът за продажба на земята, върху която е построен стадионът. В момента той се управлява от строителната консултантска фирма CBRE, която също така ще получи и най-голяма част от крайната продажна цена. 

Според последни информации кандидат купувачите в момента са пет. Първоначалните изчисления показваха, че предполагаемата сума, нужна за покупката на терена, ще бъде 150 млн. евро. Изглежда обаче, че цифрата ще нарасне с 25 милиона до около 175 млн. евро.

Фирмите, които се борят за спечелване на търга са Ibosa, Green Oak, Aelca, Pryconsa и Varde Partners. Наддаването ще бъде преуствановено в края на годината, а според "Марка" първите две компанни са фаворити и може да инвестират общо 250 млн. евро в своите проекти. След разрушаването на "Висенте Калдерон", на негово място ще бъдат издигнати луксозни имоти, чиято продажба би трябвало да осигури печалба от около 100 млн. евро, въпреки огромните инвестиции. 

Продажбата е един от трите начина, по които ръководството на Атлетико ще си върне немалка част от парите, използвани за построяването на новия дом на тима "Wanda Metropolitano", което струваше над 300 милиона. Останалите методи за набавяне на средства са чрез предлагане на акции на борсата, както и продажбата на футболисти. 

Би трябвало "рохибланкос" да спечелят 25 милиона и от комерсиални дейности и паркинга на новия си стадион, където клубът пък си партнира в управлението с компанията CenterplateISG.

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички