Гледай на живо

Очаквайте: Левски с последна тренировка преди началото на новия сезон

Справедливо ли бе отменен голът на Лудогорец? (видео)

Справедливо ли бе отменен голът на Лудогорец? (видео)

Наглед спокойното дерби между Лудогорец и Левски бе “взривено” от една ситуация в средата на първата част. При резултат 1:0 в полза на “орлите” защитникът на домакините Игор Пластун промуши топката между няколко бранители в синьо и вратаря Божидар Митрев, за да удвои аванса на лудогорци.

Секунди по-късно обаче, след сигнал от първия асистент Георги Тодоров и последвала кратка консултация между него, главния съдия Волен Чинков и допълнителния асистент Ивайло Стоянов, реферът на двубоя отмени попадението на разградчани.

Това вбеси спортно-техническия щаб на “орлите” и в частност старши треньора им Димитър Димитров, който обезумя край тъчлинията и се нахвърли на Тодоров. Херо моментално бе пратен на трибуните, а повторенията на дискусионната ситуация ясно показаха, че решението на лайнсмена е било изключително точно.

Обяснението за въпросната ситуация е просто: за да не бъде в засада Игор Пластун, между него и голлинията трябва да има поне двама играчи в синьо. В случая обаче има само един такъв, в лицето на Мики Орачев, с когото са на една линия. Според друго тълкувание, което потвърждава правотата на решението на Тодоров, футболист се намира в положение на засада, когато при пас се окаже зад предпоследния противников играч.

В тази ситуация, предвид факта, че вратарят Божидар Митрев бе излязал напред, предпоследен се оказва Милош Цветкович, а последен - споменатия вече Мики Орачев. Секунди преди да посегне да играе с топката, украинският бранител е зад Цветкович, т.е. в засада.

Още от БГ Футбол

Виж всички