Капитанът на Уотфорд към Арсенал: Въпросът е да имаш топки

Капитанът на Уотфорд към Арсенал: Въпросът е да имаш топки

Докато от Арсенал продължават да обвиняват съдията за загубата си с 1:2 от Уотфорд вчера, капитанът на домакините Трой Дийни има друго мнение по въпроса. “Топчиите” са недоволни от решението да се отсъди наказателен удар срещу тях, от който въпросният Дийни изравни. По-късно Уотфорд стигна и до пълния обрат.

“Чух, че Арсен Венгер се оправдава с дузпата. Има си обаче причина за тяхното поражение и това не е наказателният удар”, коментира нападателят пред BT Sport.

Според него отборът му е триумфирал заради по-голямото си желание и заради своята борбеност, докато столичани са се уплашили.

“Става дума за това да имаш топки - обясни Дийни. - Винаги когато се изправя срещу Арсенал, стъпвам на терена с мисълта как да вляза грубо на първия изправил се насреща ми, а след това ще чакам да видя кой ще иска същото. Влязох като смяна и веднага скочих на Пер Мертезакер. В интерес на истината, дори не се наложи да скачам. Просто го проснах на земята и публиката стана на крака и си помисли “Да, имаме играч, който може да ни спечели двубоя”. И тогава всички футболисти на Арсенал направо се отдръпнаха”.

29-годишният нападател не крие, че разчита основно на здравата си физика. “Наясно съм, че нито съм надарен с някаква техника, нито с бързина. Но пък за сметка на това съм силен. Ако ме оставиш да използвам това срещу теб, ще ти бъде доста тежко - ще те смачкам. Явно това е елемент, с който компенсирам за другите си умения”, прям беше още Дийни.

Още от Футбол свят

Виж всички