Цял мач до Меси? Ами хайде да си говорим

Цял мач до Меси? Ами хайде да си говорим

Младият играч на Жирона Пабло Мафео разказа за преживяването си да пази Лионел Меси. В събота вечер защитникът получи задача следи изкъсо действията на суперзвездата по време на двубоя с Барселона в Ла Лига, а след това разкри, че в действителност Лео е напълно земен човек.

“Когато пазиш Меси, трябва да подходиш към това с идеята, че той е нормално човек с два крака като всекиго друг”, коментира Мафео.

“По едно време той ми каза “Значи, ти ще си до мен през целия двубой?”, на което аз отговорих “Ти си най-добрият в света, какво ще правя сега?”, продължи испанецът.

“Меси ме попита две неща: дали съм преотстъпен от Манчестър Сити и на колко години съм. Беше много скромен. Говорехме си, защото бях залепен за него през цялото време. Нямаше обаче нито някакви лоши чувства, нито пък нещо смешно. Меси е най-добрият в света и ако не си плътно до него, той може да вкара във всеки един момент. Затова бях длъжен да се опитвам да не му давам да играе с топката. Това е много трудно - не само от чисто футболна гледна точка, а и от чисто физическа. И все пак аз съм благодарен на треньора за доверието в мен”, каза още 20-годишният Мафео.

Той наистина е собственост на Сити, но в момента кара втория си сезон в Жирона под наем. “Гражданите” го взеха в школата си, когато той беше на 16 г.
В събота Мафео беше заменен в 78-ата минута. За това време в компанията на Меси той така и не е поискал да получи фланелката му след двубоя - нещо, за което повечето играчи на негово място биха настояли. “Мой приятел много държеше да му взема екипа на Марк-Андре тер Стеген. Меси е най-добрият, но приятелите са на първо място”, завърши Мафео.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти