Зам.-министър Ваня Колева откри Европейската седмица на спорта BeActive във Велико Търново

Зам.-министър Ваня Колева откри Европейската седмица на спорта BeActive във Велико Търново

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри Европейската седмица на спорта BeActive и във Велико Търново, в присъствието на кмета на града Даниел Панов, председателя на парламентарната група на ГЕРБ и народен предсатвител от Велико Търново Цветан Цветанов, евродепутатa Ева Майдел и голямата надежда на българското плуване Антъни Иванов, който е и един от посланиците на Европейската седмица на спорта в България. Над 200 деца бяха активни и се включиха с разнообразния занимания по футбол, баскетбол, спортна и художествена гимнастика, борба, лека атлетика и шахмат в спортен комплекс "Ивайло".

"Министерството на младежта и спорта вече трета година е координатор за България на инициативата Европейска седмица на спорта BeActive и за нас тя е сред най-важните ни събития. Защото Европейската седмица на спорта популяризира масовия спорт - спортът, достъпен за всеки един от нас и активния начин на живот. През тази седмица забравяме за медали, резултати и високи постижения и говорим само за това, което всеки от нас трябва да прави - да живее активно", каза заместник-министър Ваня Колева.

По думите й приоритет номер 1 на Министерството на младежта и спорта е да върне децата на спортни площадки, зали и терени. Тя благодари на Антъни Иванов, че се включва активна в кампанията на ММС, защото по този начин ще даде пример на много свои връстници и деца да се занимават активно със спорт.
Приветствени думи отправиха и кмета на Велико Търново Даниел Панов, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, евродепутатът Ева Майдел и Антъни Иванов. В рамките на кампанията във Велико Търново всеки, който иска да тренира, може да го направи свободна на стадиона и залите в спортен комплекс "Ивайло". В многофункционалната спортна зала в двора на СОУ "Емилиян Станев" и зала "Сава Величков" ще се провеждат занимания по волейбол и бадминтон, а тренировки ще се провеждат и в новото игрище за баскетбол в квартал "Колю Фичето".

Рано сутринта пък Ваня Колева, Цветан Цветанов и Даниел Панов дадоха пример за активен и здравословен начин на живот и започнаха деня с крос на пистата на стадион "Ивайло".

Европейската седмица на спорта BeActive се провежда от 23 до 30 септември и е инициативата на Европейската комисия. Координатор на кампанията за България е Министерството на младежта и спорта, а основните събития се провеждат в 9 български града, партньори на проекта. Вчера инициативата беше открита в София от министър Красен Кралев с изложението "Избери спорт-Бъди активен" в Борисовата градина. Със спортна панорама, на която се представиха над 30 клуба пък се включиха от Благоевград. Предстоят множество спортни събития във Враца, Стара Загора, Пловдив, Бургас, Русе и Варна. Проектът е съфинансиран по програма "Еразъм +" на Европейския съюз.

Следвай ни:

Още от Други спортове

Виж всички