Бъдещите шампиони от Самоков почистиха пистите на Боровец

Бъдещите шампиони от Самоков почистиха пистите на Боровец

Повече от сто деца от 1 до 12 клас се включиха в инициативата по почистване на ски писти „Ястребец“ и „Мартинови бараки“ в първия планински курорт у нас Боровец. Бъдещите шампиони в зимните спортове разчистиха трасетата от камъни. Акцията мина с приповдигнато настроение и високо темпо, а младите състезатели показаха, че са неуморни не само на състезания и тренировки.

Момчетата и момичетата бяха представители на клубовете „Боровец“ и „Чамкория“ (ски алпийски дисциплини), „Боровец 2016“ (биатлон), „Рилски скиор“ (ски бягане) и „Бороборд“ (сноуборд). С тях бяха треньорите им и изпълнителният директор на „Бороспорт“  Георги Кочов, които познават тази традиция на курорта от времето, когато също са били деца.

Това е един от начините да научим децата на любов към планината и на отговорно отношение към природата – каза Георги Кочов, бивш състезател в националния отбор по ски алпийски дисциплини, участник в олимпийски игри и старши треньор на националния отбор. – Като дете и аз се включвах в подобни акции, сега е ред на новото поколение. Преди началото на зимния сезон предстои рекултивация на писти „Ястребец“ 2 и 3 и „Мартинови бараки“ 4 и помощта на младите състезатели е наистина от полза.

„Бороспорт“ също помага на децата. Спонсорираме състезатели и треньори с лифт карти и подготовка на трасетата през зимата. Освен това фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“ помага с годишни заплати на треньори от клубовете „Боровец“, „Чамкория“ и „Бороборд“ и организира състезания за децата. Всички момчета и момичета от училищата в Община Самоков ползват безплатно съоръженията в курорта през зимната и пролетната ваканция, както и по една седмица през всеки месец от зимата.

Участниците в почистването приключиха деня с усмивки и с желание отново да дойдат на  пистите. През лятото младите състезатели по ски, биатлон и сноуборд тренират на базата на спортното училище в Самоков и на стадион „Искър“ в града. А връщането им в планината ги зареди с добро настроение и хъс за победи.

Следвай ни:

Още от Зимни спортове

Виж всички