Щутгарт разкри плана за възраждането на клуба

Щутгарт разкри плана за възраждането на клуба

След един сезон извън Първа Бундеслига в Щутгарт са амбицирани бързо да забравят неприятното изживяване и час по-скоро да заприличат от тима отпреди години. С пет титли на своята сметка “червените” вече имат план за светло бъдеще. Според него до четири години клубът трябва да завърши в топ 3 на шампионата.

“Не сме полудели - заяви президентът Волфганг Дийтрих. - Мястото на Щутгарт е в призовата тройка. Това не е Пи Ар акция, нито е финансов план. Това е план за действие. Просто трябва да бъдем по-силни от конкуренцията”.

Основна роля в плана за възраждане е отредена на новия спортен директор Михаел Решке, който напусна Байерн (Мюнхен), за да започне работа на “Мерцедес Бенц Арена”.

“Всеки клуб в Европа ни завижда, че имаме специалист като Решке - радва се босът на Щутгарт. - Той вярва, че можем да реализираме целите си”.

За да стане всичко това факт, според Дийтрих клубът се нуждае от около 250 млн. евро за трансфери през идните сезони. Президентът обаче очаква и школата на “швабите” да извади класни футболисти.

Щутгарт стартира новия сезон в Бундеслигата със загуба и победа.

Още от Футбол свят

Виж всички