Чоно Пенчев започна подготовка със СКРА Белхатов

Чоно Пенчев започна подготовка със СКРА Белхатов

Волейболистът Чоно Пенчев се готви усилено за новия сезон. Въпреки, че все още няма договор с клубен отбор, разпределителят започна подготовка със СКРА (Белхатов).

22-годишният разпределител, както и братята му – Николай и Розалин Пенчеви са собственост на клуба.
Чоно е в Полша от седмица и вече започна сериозни занимания с Мариуш Влазли и под ръководството на Михал Винярски.

През миналия сезон на 200-сантиметровия разпределител игра до средата на сезона за гръцкия Ираклис (Солун). След няколко месеца в гръцкия тим миналата година, българският волейболист принудително напусна отбора, заради финансови проблеми. Интерес към него проявиха носителите на Купата на България Добруджа 07 (Добрич), както и Марек Юнион-Ивкони (Дупница), но в крайна сметка той остана без отбор.

 “Това е четвъртият път, в който започвам подготовка за сезона със СКРА Белхатов. Аз съм боец и се чувствам много добре тук. Когато започнат да тренирам в Белхатов, след това се чувствам много по-уверен във всеки друг клуб”, заяви Чоно пред клубния сайт на СКРА Белхатов.
Още не е ясно, къде ще играе Чоно Пончев, който е близнак на национала Розалин Пенчев, през новия сезон. Преговорите продължават, но през следващите седмици, всичко трябва да бъде обявено.

“През следващите дни ще имам среща с мениджъра ми и ще обсъдим офертите. Ще се срещнем и с президента на СКРА и ще обсъдим всички възможни варианти. Надявам се, че ще имаме решение до 2 или 3 седмици”, заяви Чоно Пенчев.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички