Трифон Лапков: Винаги играя, за да печеля

Трифон Лапков: Винаги играя, за да печеля

Българският посрещач Трифон Лапков и неговият Абиант Ликъргъс (Грьонинген) направиха златен дубъл в Холандия, след като триумфираха с титлата и Суперкупата на страната този сезон. Любопитното е, че и двата успеха бяха срещу един и същ съперник. Бившият състезател на Добруджа и Монтана направи много добър сезон със "синята армия", като имаше ключова роля в повечето двубои. 

За трофеите, амбициите, престоя в Холандия - Трифон говори пред BGvolleyball.com в специално интервю. Какво още сподели - прочетете в следващите редове:  

Спечели титлата и Суперкупата в Холандия. Как се чувстваш – по-сладки ли са трофеите, когато са спечелени в чужбина?

Чувствам се страхотно, въпреки че можеше и по-добре, след като загубихме финала за купата срещу съперник, който не беше на нашето ниво (б.р. СВ Ланд Таурус). Трофеят си е трофей, винаги играя, за да печеля, за мен няма разлика.

До колко постигна целите си за сезона?

Спечелихме всичко без купата така, че не ги изпълних на 100%.  

Каква е формулата на успеха – повече труд и малко късмет или обратното?

Винаги човек има нужда и от малко късмет, но основно е много труд и лишения.  

С Абиант е първият ти ангажимент извън България. Каква е равносметката за престоя ти в Холандия до момента?

За мен беше важно през тази първа година да натрупам игрови опит и да видя как се случват нещата извън България. Абиант е отбор с много високо ниво на организация, но лошото при тях е, че първенството не им предлага конкуренция в този аспект. Може би, с изключение на Орион и Динамо, останалите отбори не бяха на нашето ниво.  

abiant_champions

Емоциите от участието в евротурнирите – съжаляваш ли, че не успяхте да стигнете по-далеч?

 Опитът от евротурнирите винаги е безценен. Срещу Нолико не успяхме да се противопоставим кой знае колко, но след това в домакинския мач срещу Дюрен показахме едно много високо ниво и бяхме на една крачка да ги отстраним. За това съжалявам доста, защото беше страхотен шанс. 

Амбициите ти за предстоящия сезон? Има ли яснота оставаш ли в отбора?

Личната ми амбиция е да премина в по-силно първенство и, разбира се, ако покажа достатъчно добро ниво, да попадна в националния отбор. Мисля, че това е цел номер едно на всеки млад състезател. 

Имаш ли оферти от други отбори?Все още няма оферти, а с Абиант засега водим разговори за следващия сезон.

Би ли се върнал в българското първенство в даден етап от кариерата ти? 

Разбира се! 

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти