Японци правят продължение на филма за грациите ни

Японци правят продължение на филма за грациите ни

След огромния успех на първата част на документалния филм за българския национален отбор, който беше заснет миналата година по време на подготвителния лагер в Мураяма, японската национална телевизия NHK е поискала да направи още два филма, които да продължават да запознават японските зрители с българския национален тим по художествена гимнастика.

Втория филм вече се заснема, а режисьорът г-жа Хироко Ниномия пристигна в София и взе вече първото си обширно интервю от президента на БФХГ Илиана Раева.

Втората част на филма ще бъде с акцент върху президента на БФХГ Илиана Раева, както и ансамбъл жени, ръководен от старши-треньора Весела Димитрова и помощник-треньора Михаела Маевска. Специално ще се обърне внимание на капитана на ансамбъла - Симона Дянкова.

Догодина ще се направи и трета част, в която основно ще се разказва за индивидуалните състезателки жени и девойки старша възраст и за треньорските им щабове.

Японските зрители посрещат с огромен интерес всичко, което е свързано с националните отбори по художествена гимнастика, каза Хироко Ниномия, която присъства в зала "София" вчера и изгледа финалите на държавното първенство, категория Елит.

Тя каза също, че е възхитена от качествата и композициите на българските състезателки и с невероятно удоволствие ще работи за филма, за да покаже колкото се може повече неща за тези невероятни спортисти.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти