Българският ансамбъл поведе в класирането за многобоя на турнира в Гуадалахара

Българският ансамбъл поведе в класирането за многобоя на турнира в Гуадалахара

Българският ансамбъл поведе в класирането за многобоя след изпълненията на пет обръча на международния турнир по художествена гимнастика в Гуадалахара. Испанският град ще бъде домакин и на европейското първенство от 1 до 3 юни.

Българките в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова изиграха много добре своята композиция и получиха оценка от 22.050 точки, от които 14.000 точки за трудност. За изпълнение обаче те имат 8.050 точки, защото допуснаха неточност.

Така възпитаничките на Весела Димитрова се класират за финала на този уред и повеждат във временното класиране за многобоя.

"Излизат кралиците!", така възкликна една от най-добрите бивши испански гимнастички Алмудена Сид Тостадо, която коментира за местната телевизия. Тя разказа и историята на музиката на българския ансамбъл за съчетанието с пет обръча по модерна интерпретация на народната песен "Безродна невеста" в ремикс на норвежкия композитор Томас Бергерсен.

На второ място засега е Беларус с 20.300 точки, а на трето Италия с 20.100 точки.

В топ 8 са още отборите на Азербайджан с 19.250 точки, Русия със 17.700 точки, Полша със 17.450 точки, Бразилия със 17.300 точки и САЩ със 17.100 точки.

На турнира в Гуадалахара участват 17 ансамбъла. Изпълненията на три топки и две въжета са в събота вечерта, а в неделя са предвидени финалите на отдените уреди.

Още от Други спортове

Виж всички