Хамбургер ШФ се подготвя за живот без "Златната кокошка"

Хамбургер ШФ се подготвя за живот без "Златната кокошка"

Изпълнителният директор на Хамбургер ШФ Франк Ветщайн се подготвя за живот във Втора Бундеслига без по-нататъшната помощ на финансите на инвеститора Клаус-Михаел Кюне.

“Фактът, че Хер Кюне няма да ни даде огромен чек за бъдещи трансфери, предвид представянето на отбора, не само не е изненадващо, но е и напълно разбираемо. Той е много важен и надежден партньор, за който доста отбори ни завиждат”, заяви Ветщайн пред ДПА.

Европейските клубни шампиони от 1983-а година са изправени пред изпадане в долния ешелон за първи път от създаването на Бундеслигата. Четири кръга преди края те са на предпоследното 17-о място в класирането, на 8 точки от спасението.

Предприемачът Кюне, който е фен на тима от детските си години, е дал повече пари за селекция, логистика и помощ от притежаваните от него 20,57% от акциите. 80-годишният милиардер обясни пред медиите в града, че е готов да остане на последната седалка на ложата, ако получи подкрепа.

"Ти плащаш, когато сметката ти излиза. Сега определено сметката не излиза”, заяви още Кюне, преди да предложи на Градския съвет на Хамбург един магазин за маслини от своята верига, ако получи подкрепа от общината. “Смятам, че това би ме мотивирало да продължа", добави той.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички