Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

1 милион го искат за президент, а в България го смятат за религиозен водач и политически затворник

1 милион го искат за президент, а в България го смятат за религиозен водач и политически затворник

Хитовото предаване "Стани богат", което вече се излъчва по БНТ, отново прикова вниманието към себе си. Този път не участник, а хората в залата "блеснаха" с познания на въпрос за един от най-оборотните футболисти в последната година - Мохамед Салах.

Отделно от това, че беше с основна заслуга за класирането на Египет за Световно първенство по футбол за първи път от 28 години, че вкарва гол след гол в Англия и е сред претендентите за "Златната обувка", футболистът събра над 1 милион гласа на президентските избори в родината си, дори без да е претендент.

Известността на Мохамед Салах явно не е толкова голяма в България, а хората с реални футболни познания у нас са около 17%, макар извадката да няма претенции за представителност.

Точно толкова - 17% познаха, че Салах е футболист, дори без да са чували за "изборния му успех". 48% заложиха на логиката и го определиха за религиозен водач, а други 32% за политически затворник, има и 3%, които мислят, че Мохамед Салах е типично име за дюнерджия от Кайро.

Последвайте канала ни в

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти