Гледай на живо

Саудитска Арабия - Мексико 0:0

На “Армията” позлатяват Каранга, за да остане

На “Армията” позлатяват Каранга, за да остане

Макар трансферът на Фернандо Каранга в чуждестранен клуб за сензационна сума през лятото да се счита за сигурен, шефовете на “Армията” са решили да направят последен опит да го задържат. За целта той ще получи предложение за сериозно увеличение на заплатата, както и за също толкова сериозни индивидуални бонуси за отбелязани голове.

Към Каранга има огромен интерес, като заради това той забави с 10 дни прибирането си от Бразилия. Тогава се говореше, че го искат тимове от Китай и Русия, които му предлагат невероятни лични условия и му мътят главата. В крайна сметка на “Армията” успяха да убедят Каранга да се прибере, с обещанието, че през лятото му гарантират трансфер. Сега обаче, месец и малко преди края на сезона, те правят всичко възможно да го задържат.

Причината е ясна - качествен таран се намира много трудно. ЦСКА-София може и да вземе огромна сума при раздяла със своята звезда, но парите не са гаранция, че ще бъде привлечен достатъчно качествен заместник на негово място. Дори на самия Каранга му трябваха няколко месеца, за да покаже на какво е способен.

Говори се също, че шефовете на ЦСКА-София са обещали на Каранга сериозен бонус, ако през този сезон отбележи 25 гола. До момента бразилецът има 23 (22 според БФС, тъй като попадението му в Русе е записано на Кристиян Малинов). Почти сигурно е, че в оставащите мачове нападателят ще надмине тази граница.

“Меридиан мач”

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти