Илия Динков: Пишем нова петгодишна програма

Илия Динков: Пишем нова петгодишна програма

Президентът на Марица (Пловдив) Илия Динков заяви, че титлата в НВЛ-жени е очаквана, а отборът е постигнал зададената цел. Ето още какво каза той за BGvolleyball.com за поредното четвърто злато на Марица и новите предизвикателства пред тима:

- Спечелихте поредна шампионската титла, вашият коментар?
- Шампиони сме – това е логичен и желан завършек на сезон. Това бе основна цел пред отбора и я изпълнихме. Като цяло финалният спор бе един от най спокойните за Марица. Аз лично се чувствах много спокоен на втория мач-реванш за титлата. Въпреки, че не бих казал, че сме една класа над останалите. Видяхте колко старание положиха Левски, както и другите отбори срещу Марица. Нормално е да играеш срещу силния - силно и съперниците го правят. Но това ме радва, защото за да вървим наред трябва да има конкуренция.

- Направихте много силен сезон ще продължите ли да надграждате?
- Ще опитаме да надградим, но не съм сигурен дали ще бъдем в състояние. В смисъл трябва ни още много работа, и най-вече качество на работа, доколкото чух от старши-треньора Иван Петков. А той самият отива в националния отбор на България ще се върне след като е започнал новия сезон и евротурнирите най-вероятно. Не казвам, че това ще попречи. Но в никакъв случай няма да помогне.

- Казвате евротурнири, да конкретизираме Шампионска лига?
- Да, вече сме шампиони и можем да кажем – Шампионска лига със сигурност. Продължаваме в най-престижния турнир в Европа и за новия сезон.

- Как ще протече селекцията за новия сезон в отсъствието на Иван Петков, който е с националния тим?
- Имаме си строго изразена йерархия и система в клуба. Има много хора, които ще работят за това. Че Иван Петков е добър и доказан треньор никой не мисля, че ще оспори. Но не е единствения треньор, така ще работим и в негово отсъствие.

- Ще запазите ли състезателките от този състав за следващия сезон?
- Правим необходимото. Вече водим разговори с тях. Моето желание винаги е било в Марица да играят само български волейболистки. Не че съм националист, но каквото постигнем да го постигнем с родни състезателки.

- Все пак Шампионска лига, трябва и качествени подкрепления?
- Едва ли можем да си позволим Елица Василева и Добриана Рабаджиева, но определено ще търсим и качествени състезателки. А и те момичетата го доказаха. И без чужденките се представиха достойно.

- Какво трябва да се направи за да имате още по-големи успехи?
- Трябва да се научим как да ги постигнем.

- Заявихте, че сте изпълнили предсрочно пет годишна програма. Сега следва ли нова такава?
- Пишем я (смее се) Ще ви кажем като е готова.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти