Проектират нова волейболна зала в Пловдив

Проектират нова волейболна зала в Пловдив

С нова волейболна зала може да се сдобие град Пловдив в най-скоро време, обяви днес пред медиите кметът Иван Тотев. Става дума за съоръжение, свързано със зала "Колодрума", в което Марица (Пловдив) ще може да тренира и да играе домакинските си мачове от българското първенство.

"Време е вече да помислим и за едно по-сериозно съоръжение за подготовка на Марица и мога да кажа, че тази година ще започнем да работим по един проект съвместно с клуба – нова волейболна зала, която да служи за мачовете от вътрешното първенство и като тренировъчна зала с топли връзки към зала "Колодрума"", обясни градоначалникът.

"Тя ще бъде зад "Колодрума" на терен от 12 декара, на мястото на старата малка зала "Академик", собственост на община Пловдив. Марица вече говори с Министерството на спорта за получаване на финансиране. Ние също сме се ангажирали да помогнем това да се случи, да надградим със средства на общината, за да се използва залата и за други дейности, свързани с дейността на "Колодрума", като VIP зона, места за кетъринг или почивка, съблекални… Мисля, че е по силите ни да се справим с такава задачка. Смятаме районът около "Колодрума" да бъде само спортна зона. Проектирали сме стрелбище за пистолет с 60 коридора на две нива, разширяваме паркингите, може да направим няколко игрища на открито. Говорили сме и за плажен волейбол…".

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти