Добруджа 07 ще гради нов отбор! УС на клуба възлага влизане в първата четворка (видео)

Добруджа 07 ще гради нов отбор! УС на клуба възлага влизане в първата четворка (видео)

Няма новина, с това започна изявлението на президента на ВК Добруджа 07 Галин Господинов, след проведения в понеделник, 19 март, УС на клуба. На него са били отчетени резултатите от изминалия сезон, като нито един от членовете на съвета не е бил учуден от постигнатия резултат – 7 –мо място в крайното класиране на Суперлигата от гледна точка на нестабилното представяне на отбора през целия сезон.  Причините за това са достатъчно много, като те не са оправдание, а са даденост, която трябва да бъде отчетена, заяви президентът. Имало е мачове с много заряд и ентусиазъм, такъв е бил последният сблъсък с Монтана от плейофната фаза на 2 март, когато всички фенове на волейбола в залата станаха свидетели на сърцатата игра на младите момчета в отбора, най-вече Теодор Йорданов, който се презентира пред волейболната общественост по най-добрия начин. Но, ако някой пита дали ръководството или пък състезателите са правили сметки да си спестят едно излишно пътуване до Монтана, то категоричният отговор е – не. Преди мача всички са били емоционално нахъсани, но класата на Монтана и липсата на основни играчи са си казали думата.

Играчите вече са освободени за ваканция. Тази година, освен че не успяхме да се класираме на по-предна фаза за плейофите, като цяло форматът бе друг –Купа България бе вмъкната в един по-ранен етап. Такова бе желанието на по-голямата част от клубовете, за да се направи и сравнение кой от двата формата е по-добър. Президентът на Добруджа 07 е раздвоен в личната си оценка. От една страна той не е фен на включването на „чужденци” във финалната фаза на Купа България, защото това не е справедливо спрямо останалите играчи от отбора. От друга страна обаче Купа България имаше една по-голяма стойност и повече внимание след приключването на шампионата. Това бе по-емоционално и за публиката.
През новия спортно-състезателен сезон Добруджа 07 ще гони задължително място в първата четворка в редовния сезон с оглед домакинско предимство по време на плейофите. Около това са се обединили и членовете на УС на клуба. Изпълнението на тази задача вече е в ход, но е рано за конкретни имена, категоричен бе Галин Господинов и заяви отговорно: Всички необходими неща, които са важни за постигане на целта – ще ги има. Относно това, които от играчите остават и кои заминават – знае се, че клубът има подписани договори с основните състезатели, на които е залагал до сега,  има и привлечени в лицето на Мартин Мечкаров и Петър Христосков, с които може да се продължи да се работи тук. Невен Нешев също не е изключен от този списък, въпреки че дойде за последния полусезон. Очаква се някои от играчите да си потърсят отбори в чужбина и чак когато това се изясни, ръководството ще сформира новия състав на отбора. Като цяло ще има нов отбор, тъй като през годината се забелязаха много липси на някои позиции, които трябва да бъдат компенсирани и отделно излизането в чужбина на няколко състезатели означава едно- нов отбор. Ръководството ще се опита да запази момчета, които няма да си намерят отбори в чужбина, а относно треньорския екип все още решение няма, но ще се предприемат такива стъпки, за да се постигне целта и компромиси в тази посока няма да се допускат. Ще се направи и всичко необходимо за надграждане на условията за тренировка и възстановяване. Което зависи от нас като ръководство ще бъде направено, време има достатъчно, но работата започва отсега. На пазара няма толкова много играчи, толкова много треньори, които са свободни, че да си позволим в последния момент да търсим. На масата са сложени много имена – обсъждаме ги и търсим опции. Важното в случая е, че УС има пълното желание и воля да намери решение, което да доведе отново отбора до първата четворка. Годината, която отмина беше преходна, за тестване на възможности и ако не бяха здравословните проблеми – ние пак можехме да бъдем в четворката, обобщава Галин Господинов.

Що се отнася до студената зала Добротица по време на тренировките, президентът  заяви, че е била постигната договореност с общината, но проблемът е бил на изпълнителско ниво. Съжалявам, че не бях уведомен навреме, за да се намеся, каза той и допълни: Ако идеята е била да се спестят 1000 лв. от икономия на газ, то ние дадохме няколко пъти по 1000 за операции. В заключение Галин Господинов призна, че ще поиска да бъде сменен, тъй като е изкарал своя тригодишен мандат.

Имам нужда от почивка, призна бизнесменът. Той каза, че има достатъчно много хора в Добрич, които обичат волейбола и могат да дадат частица от себе си, за да продължи да се развива. Това е процес, който предстои да бъде решен, заяви Галин Господинов и обеща, че дори и да не е вече президент, ще остане плътно до новия кандидат, за да му помага в началото, както са помагали на него.

Клубът е финансово стабилен. Всички спонсори са потвърдили участие и за следващия сезон. Вече са налети няколко милиона в този проект и няма да позволим така лесно да бъде затрит, завърши президентът.

dobrudjabg.com

Видеомонтаж: Стефан Калев

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти