Алардайс се надява да остане в Евертън още дълго време

Алардайс се надява да остане в Евертън още дълго време

Мениджърът на Евертън Сам Алардайс заяви, че планира да остане в клуба още дълго време, въпреки недоволството на част от феновете срещу него. Бившият селекционер на националния отбор на Англия вярва, че може да изведе "карамелите" до седмото място в крайното класиране във Висшата лига, макар да пое отбора през ноември, когато той бе замесен в битката за оцеляване.

"Има трудни моменти, но има и такива, в които мога да седна спокойно и да помисля върху целите, които искам да постигна. Чувствам се разочарован, че в последните седмици заради по-слабите резултати изчезна първоначалният ентусиазъм след идването ми в клуба. Бях се отказал от футбола, но дойдох в Евертън заради вълнуващия план, който ми предложи клубът. Аз знам всичко за Евертън и какво трябва да пробвам и да постигна", каза Алардайс.

За предстоящия мач с Брайтън Алардайс ще може да разчита на завръщащите се след травми Рамиро Фунес Мори и Фил Джагиелка, но Ашли Уилямс ще пропусне срещата заради наказание. "Искам играчите ми да вземат следващите си два мача, а ако постигнем още четири или пет победи, може да помислим и за седмото място. За тази цел обаче трябва да започнем да вземаме мачовете си", добави опитният специалист. В момента Евертън заема 11-ото място във Висшата лига с 34 точки, като изостава на шест от седмия Бърнли.

Още от Футбол свят

Виж всички