Анисе: Имаше разговори с Лестър и конкретна оферта от Нант

Анисе: Имаше разговори с Лестър и конкретна оферта от Нант

Абел Анисе даде своя коментар пред "Меридиан Мач" преди мачовете на Лудогорец срещу италианския колос Милан в Лига Европа.

Абел, смяташ ли, че Лудогорец е напълно готов за двубоите с Милан?

- Да, готвим се за тези мачове и правим така, че да бъдем на най-доброто си ниво.

Не се ли притесняваш, че вашият отбор е загубил игрови ритъм заради зимната пауза, докато Милан поддържа добра форма с официални мачове?

- Не. Все пак по време на подготовката изиграхме доста мачове срещу силни отбори. Не мисля, че сме губили ритъм. Според мен ще бъдем на отлично ниво срещу италианския отбор.

Има ли някой футболист на съперника, който те впечатлява и притеснява?

- Това е Милан. За да играеш в такъв отбор, трябва да си най-добрият. Няма да споменавам конкретни имена. По-скоро ми се струва, че всички в Милан са добри.

Разузнавате ли Милан по специален мач и анализирахте ли вече видеозаписи на италианците?

- Разбира се. Както преди всеки мач от евротурнирите, разузнаваме подробно Милан. Оттам нататък е работа на треньорския щаб да реши с каква тактика ще се противопоставим по най-добрия начин на италианския отбор.

Гледал ли си в игра треньора на италианците Дженаро Гатузо, който играеше на твоя пост?

- Разбира се, той е истинска легенда. Беше удоволствие да го гледаш. Гатузо беше играч, който дава всичко от себе си на терена. Той е пример и вдъхновение за всички млади футболисти по цял свят.

Лудогорец - Арсенал (Тула) 1:0@@@

Каква е целта ви в мачовете с Милан?

- Да отстраним съперника. Това не е невъзможно. Знаем, че ние сме много добър отбор и имаме големи възможности. Със сигурност ще се надиграваме с Милан. Нека по-добрият да победи, а аз вярвам, че това можем да бъдем ние.

Какво можеш да обещаеш на фоновете преди първия мач с Милан?

- Мога да им гарантирам, че ще защитим достойно честта на Лудогорец и България. защото ние играем за цялата страна. Мога да им кажа, че не ни е страх от Милан и ще се хвърлим с всички сили. Остава да покажем на терена, че сме достойни и можем да продължим в следващата фаза на турнира.

Милан ли беше най-силният съперник, който можеше да ви се падне?

- Не бих казал, но Милан си е Милан. Велик отбор, страхотни футболисти. Това е цяла история. За феновете също ще е интересно. Сигурен съм, че няма да остане нито едно свободно място на стадиона в Разград. Нека хората да дойдат, да се забавляват и да ни подкрепят.

Какво смяташ за последното попълнение на Лудогорец Якуб Шверчок?

- Много добър футболист, личи си от пръв поглед. Той вече започна да вкарва за отбора още от първите си контроли. Разбира се, ще му трябва малко време за адаптация, тъй като говорим не само за нов отбор, но и за нова държава. Но мисля, че той много бързо ще свикне. Пожелавам му го.

Лудогорец - Арсенал (Тула) 1:0@@@

През миналото лято имаше оферта за теб от френския Нант. Защо не се стигна до трансфер?

Ръководствата на двата клуба не се разбраха за цената. Наистина имаше оферта за мен, която пристигна в Лудогорец, но клубът не е прие. Не се получи сделка. Всеки, който иска да купи правата ми, трябва да се разбере с Лудогорец. За мен. е голямо признание, че от клуба не ме пуснаха, защото разчитат на качествата ми. Тук съм, за да помогна на отбора да стигне възможно най-далеч в Лига Европа.

През лятото се говореше за интерес към теб и от страна на Лестър. Там имаше ли развитие?

- Не. Доколкото знам е имало някакви разговори, но не се стигна до нищо конкретно. Единствената оферта, която дойде в Лудогорец, бе от Нант.

Играеш в националния отбор на Мадагаскар. Каква е целта ти с него?

- В момента се опитваме да се класираме за Купата на африканските нации, която ще се състои през 2019 година. Ние сме в група със Сенегал, Судан и Екваториална Гвинея. В последния си мач победихме Судан с 3:1. Разделяме първото място със Сенегал с равни точки. Мисля, че имаме много добри шансове да се класираме за КАН. Борим се точно за това.

Как се чувстваш в България, след като играеш тук вече близо 7 години?

- Отлично се чувствам, нямам никакви проблеми. Вече говоря или поне разбирам всичко. Това много ми помага. Не ме притеснява това да остана по-дълго тук, защото свикнах и ми харесва животът в страната ви. Вероятно някой ден ще си тръгна, но винаги ще пазя България в сърцето си.

Тази година конкуренцията в първенството е жестока и явно борбата ще бъде до последния момент. Това мотивира ли ви допълнително?

- Точно така, ще бъде интересно вероятно до последния кръг или малко преди това. Аз мога да обещая, че ние ще дадем всичко от себе да станем шампиони за седми пореден път. Вярно е, че ЦСКА ни дишат във врата, но също така е вярно, че Лудогорец все още е най-добрият отбор в България. Аз лично нямам съмнения, че отново ще станем шампиони на страната.

Още от БГ Футбол

Виж всички