Гледай на живо

Лига на нациите - жени: България - Северна Македония 0:1 /почивка/

Ожие води в рали Монте Карло след хаос и редица инциденти (видео)

Ожие води в рали Монте Карло след хаос и редица инциденти (видео)

Световният шампион във WRC Себастиен Ожие с Ford отмъкна лидерството след първите два нощни етапи на най-бляскавия кръг от шампионата – легендарното рали Монте Карло. Първото за сезон 2018 рали започна хаотично за редица пилоти, включително и за Ожие, който се завъртя, но съумя да не нанесе щети на автомобила си.

Основният му конкурент в последните два сезона – Тиери Нювил с Hyundai – претърпя най-тежкия инцидент сред топ пилотите и вече е на четири минути изоставане от Ожие. Докато Ожие успя да се измъкне от сериозен инцидент, Нювил влезе в канавка и изоставането му можеше да бъде и по-голямо, ако зрителите не му се бяха притекли на помощ.

Само Ожие, Андреас Микелсен (Hyundai), Есапека Лапи (Toyota) и Дани Сордо (Hyundai) успяха да се измъкнат без инциденти и спирания и така успяха да заемат първите четири места в общата подредба. Французинът води Микелсен със 17.3 секудни, следван от Сордо. Четвъртото, петото и седмото място пък са заети от Toyota – От Танак също влезе в канавка, но после успя да навакса част от изоставането си, а Яри-Мати Латвала се завъртя два пъти и генерира пасив от почти минута спрямо Ожие.

На шесто място пък успя да влезе пилотът на Citroen Крейг Брийн. Съотборникът му в Citroen Крис Мийк също излезе от пътя, а преди това вече веднъж бе загубил контрола върху машината си.

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти