Да полетиш като Супермен, за да отмениш вратаря (видео)

Да полетиш като Супермен, за да отмениш вратаря (видео)

Хандбалистът на мъжкия национален отбор на Германия Руне Дамке обра цялото внимание на медии и фенове в 11-я ден на Европейското първенство в Хърватия. Въпреки че се изиграха две интригуващи срещи и зрителите видяха отлични изпълнения и комбинации, именно Дамке направи най-ярко впечатление със своя изумителна изява в края на двубоя срещу Дания.

Тъй като немците изоставаха в резултата, а до края оставаха само 2 минути, във фаза нападение те се лишава от своя вратар Андреас Волф за сметка на полеви играч, сдобивайки се с числено предимство от 7 на 6. Елементарна грешка обаче даде възможност на датчаните да овладеят топката и да отбележат в опразнената врата. Дамке не бе на същото мнение..

Той спринтира и се хвърли самоотвержено в стил "Супермен", за да избие топката преди тя да попадне в мрежата. Изпълнението на Дамке бе още по-сложно, заради вниманието, което трябваше да обърне на 6-метровата линия, чието настъпване не е позволено на полевите играчи. По-малко от две минути след това германецът се разписа във вратата на Дания.

Неговото попадение се оказа последно в мача, а въпреки усилията му "бундестимът" загуби с 25:26.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти