Янков десети в Рогла

Янков десети в Рогла

Българинът Радослав Янков се класира на десето място в паралелния гигантски слалом от Световната купа по биатлон в словенския зимен курорт Рогла. Носителят на малката Световна купа в дисциплината Янков отпадна на четвъртфиналите след драматично поражение само с 9 стотни от секундата от италианския шампион Аарон Марч.

Първа победа за сезона и общо 16-а в кариерата си постигна Андреас Промегер (Австрия) , който на финала изпревари с 5 стотни от секундата италианеца Едвин Корати. В малкия финал Бенямин Карл от Австрия спечели с 4 стотни от секундата аванс пред Марч и заслужи място на подиума.

Другият българин Димитър Ганичев, 23-годишен, отпадна в квалификациите и завърши на 55-о място при дебюта си за Световната купа по сноуборд. Завършилият пети днес Невин Галмарини (Швейцария) е лидер за Малката световна купа в дисциплината паралелен гигантски слалом с 2750 точки след четири състезания, следван от австриеца Александър Пайер с 1890 точки и от Промегер с 1740 точки. Янков е осми с 1080 точки. В генералното класиране за Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини също води Галмарини с 3470 точки, пред Роланд Фишналер (Австрия) с 2890 точки и Андрей Собольов (Русия) с 2716 точки. Янков заема осмата позиция с 1600 точки.

В надпреварата при жените Естер Ледецка (чехия) записа четвърта победа за сезона и общо 13-а в кариерата си, като изпревари на финала Клаудия Риглер (Австрия). Теодора Пенчева отпадна в квалификациите и се нареди на 37-о място в крайното подреждане. За Световната купа убедително води Ледецка с 4290 точки, следвана от рускинята Екатерина Тудегешева с 2680 точки и Забине Шьофман (Австрия) с 2610 точки. Пенчева дели 44-ото място с 107.90 точки.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти