Джокович иска повече пари за тенисистите, предлага създаване на профсъюз

Джокович иска повече пари за тенисистите, предлага създаване на профсъюз

Бившият номер 1 в тениса Новак Джокович призова за повишаване на наградните фондове на турнирите. Сърбинът говори на пресконференция на Откритото първенство на Австралия, на която присъстваха още Роджър Федерер, Анди Мъри и Рафаел Надал. След встъпителните слова Джокович помоли официалните лица да напуснат залата и изнесе кратка реч пред спортистите и преводачите.

По думите на сърбина, тенисистите заработват по-малко в сравнение с представители на други видове спорт и апелира към своите колеги да се борят с тази несправедливост.

Джокович излезе с конкретно предложение - създаване на независим от АТP профсъюз на тенисистите, който да се ангажира с тези въпроси. Трябва да се отбележи, че Роджър Федерер не подкрепи инициативата на сърбина.

30-годишният Джокович е първият тенисист, който премина границата от 100 милиона долара от наградни фондове през кариерата си.

Идеята на Джокович съвпадна с намеренията на организаторите на Australian Open да удвоят наградния фонд на турнира и през следващите пет години и той да нарасне на повече от 100 милиона австралийски долара.

Последвайте канала ни в

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти