Попето: Показахме, че сме колектив

Капитанът на България Ивелин Попов коментира успеха на “лъвовете” с 2:1 над Кипър. Трикольорите успяха да постигнах пълен обрат през второто полувреме, след като губеха на почивката с 0:1. Така България запази първото място в Група 3 на Лига С от Лигата на нациите.

116 България - Кипър 2:1

“Винаги е приятно, когато децата и семействата са на стадиона. Отдавна не ни се беше случвало да обръщаме, след като сме губили след първото полувреме. Кипър се защитаваше доста сериозно с 11 души. Бяхме подготвени и го очаквахме. През първото полувреме играехме по-бавно. През второто полувреме нещата ни се получиха. Има и такива мачове. Много е трудно да държиш такова темпо 90 минути. Стъпка по стъпка ще станем много добър отбор. Важното е, че излязохме като един голям колектив. Казахме си няколко думи в съблекалнята на почивката. Не сме постигнали нищо грандиозно”, започна Попов.

116 България - Кипър 2:1

“Най-важното е да се възстановим, защо имаме труден мач срещу Норвегия. С Норвегия имаше по-малко хора, днес бяха повече. За нас беше важна тяхната подкрепа и ни помогнаха. Неприятното е, че мачът бе късен. Знаем какво можем, а отборът не зависи от един човек. Колективът побеждава. Никога не ми е било самоцел да бъда голмайстор. За мен е по-сладка победата”, завърши капитанът.

116 България - Кипър 2:1
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички