Играчът на Саутхамптън няма да плаща глобата, за която цяла Англия говори

Играчът на Саутхамптън няма да плаща глобата, за която цяла Англия говори

Полузащитникът на Саутхамптън Марио Лемина няма да плаща рекордната глоба от 96 425 паунда, която първоначално му беше наложена от съда в Олдършот заради три превишавания на ограничителната скорост на движение. Оказа се, че магистратите са допуснали грешка и сега футболистът ще се прости само с 2000 паунда.

Лемина казва, че не той е шофирал засечения от камерите автомобил “Мерцедес”, чийто собственик е той. От записите наистина не се вижда кой е зад волана, а Лемина твърди, че по същото време на гости са били брат му и братовчед им. По неговите думи всеки един от тях е бил потенциален шофьор тогава.

Тежката глоба от 96 000 паунда - рекордна за Обединеното кралство - е сумарна за трите провинения, но от съда са допуснали гаф, защото при налагането й са изхождали от факта, че Лемина е бил зад волана. Както се оказва обаче, за това няма неопровержими доказателства. Затова санкцията е заменена с такава, каквато се налага, когато собственикът не може да разкрие идентичността на шофьора по време на провинението. В случая става дума за 2000 паунда.

При този вариант “горд” носител на най-високата глоба в Кралството продължава да бъде ТВ водещият Ант Макпартлин, който през април се прости с 86 000 паунда за шофиране в нетрезво състояние.
Последвайте канала ни в

Още от Булевард

Виж всички