Наваро се сбогува с Барселона през сълзи

Наваро се сбогува с Барселона през сълзи

Хуан Карлос Наваро официално сложи край на впечатляващата си кариера. След обявяването на новината преди няколко седмици, сега “Ла Бомба” се сбогува с родния си клуб на специална церемония, на която присъстваха множество негови бивши треньори и съотборници и на която от каталунския клуб бяха извадили от музея абсолютно всички трофеи, спечелени от Хуанки с червено-синьото райе.

Самият играч не сдържа сълзите си докато обясняваше, че е искал да продължи да играе, но от клубното ръководство са го убедили, че сега е точното време да окачи кецовете на пирона.

“Първоначално е стряскащо, че те подканят да оставиш нещо, което си правил толкова дълго време. Нещата можеше да се развият различно, но в един момент трябва да приемеш случващото се. Трябваше да се случи рано или късно. Сега е време да помагам по различен начин и съм мотивиран”, каза развълнуваният Наваро. Екипът му с №11 пък ще бъде изваден от употреба по време на първото издание на Ел Класико за сезона.

Наваро бе изпратен на крака и с аплодисменти от редица доказани имена, с които е играл през годините, сред които братята Пау и Марк Гасол, Виктор Сада, Рики Рубио, Рожер Гримау и Жорди Триас.

38-годишният вече бивш играч намери сили и да се пошегува, заявявайки, че му е писнало да чака Пау Гасол да се върне в Барселона и просто е дошло времето му да се пенсионира.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти