Бала: На българския футболист му липсва самочувствие и вяра

Наставникът на Етър Красимир Балъков похвали футболистите си за второто полувреме срещу Левски, но и ги разкритикува за показаното преди почивката. Момчетата на Бала паднаха с 1:2 от "сините".

"Казах на играчите след мача за това, което най-липсва на българския футболист - самочувствие и вяра в себе си. Първото полувреме бяхме много пасивни, без агресия, искахме да сме по-активни, както бяхме през второто полувреме. След почивката обърнахме играта, дадохме борба на Левски, показахме, че можем да си вярваме. Беше пълен стадионът, по-добро от това да направиш спектакъл в един такъв мач, няма.

Казах им на футболистите, че ако не усетят това, което направиха второто полувреме, аз като треньор не мога да им повярвам. Това се учи до 10-годишна възраст. Второто ни полувреме беше за похвала.  Явно е, че тези футболисти от време навреме не си вярват в качествата. Те бяха пренавили пружината още в Ботев, а тук през първото полувреме бяхме пасивни. Който каквото има, трябва да го показва сега, защото зимата идва трансферен период и ще взимаме решения.

Видяхте, че Иван Стоянов игра бек, Сърмов игра защитник, имахме много проблеми в защита. Иван Стоянов мисля, че никога не е играл като бек. Скерлев беше болен, игра с една тренировка. Не е лесно да се справиш с Левски, още повече при такава ситуация. Второто полувреме обаче беше много по-добро. Успяхме да измием лицето си от първото полувреме, но тепърва трябва да работим, защото точките са малко", каза специалистът.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти