Президентът на Ница: Балотели сам реши да остане при нас

Президентът на Ница: Балотели сам реши да остане при нас

След като само преди дни Марио Балотели преподписа с Ница, клубният президент Жан-Пиер Ривер похвали футболиста за лоялността, която той е проявил.

“Той направи своя избор, въпреки липсата ни на участие в европейските турнири и по-малката заплата в сравнение с други места. Той показа своето желание да остане и че се посвещава на клуба. Сега вече това е договорено и официализирано. Искаме да му дадем лидерска роля. Треньорът ще разполага с него и ще се постарае да направи най-добрия възможен сезон. Много се радваме за тази ситуация. Имаме играч, който изцяло се е обвързал с нашия проект”, заяви президентът на “червено-черните” пред официалния сайт на тима.

Той също така защити Балотели относно слуховете, че нападателят е бойкотирал тренировките на отбора. “Много ме дразни това, че някой мисли, че Марио е направил нещо грешно, защото това не е така. Нито е проявявал липса на респект към клуба, треньора или феновете, нито е правил циркове. В мислите му той беше далече от Ница. Щеше да ни напусне. Беше наказан за първите три мача - това му беше ясно. Хората може да не го осъзнават, но да разполагаме с Балотели за три сезона, без да сме плащали трансферна сума, си е невероятна възможност”, допълни Ривиер, според когото Олимпик Марсилия не са купили футболиста, защото не са пожелали да дадат 4 млн. евро вместо предлаганите от тях 2,5 млн. евро.

За двата си сезона в Ница италианският национал има 66 мача и 43 гола във всички турнири.

Още от Футбол свят

Виж всички