Федерер: Никога не съм искал да тествам много ракети

Федерер: Никога не съм искал да тествам много ракети

Носителят на 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер сподели, че в кариерата си никога не е имал желание да тества голям брой ракети, нито пък често да ги сменя. Швейцарецът обясни това по повод на чисто новата си ракета Wilson ProStaff R97, която е в бяло-черни цветове.

“Изглежда ми по-стилна, исках да бъде такава, защото прилича на смокинг, изглежда много елегантна. Вдъхнових се за нея от бялата ракета на Щефи Граф. Като цял обаче не съм искал никога да тествам много ракети, но основният проблем за това е, че ние, тенисистите, нямаме много време да го правим.

Сезонът е от януари до ноември, а понеже тази година нямах много контузии, трябваше да мисля за турнири, тренировки и почивка, така че не исках да тествам и ракети. За да го правиш, трябва наистина да искаш, наистина да си сигурен, че имаш нужда от нова ракета. Аз смених ракетата през 2002-ра и преминах към по-голяма глава - от 85- до 90-инчова, което беше голяма стъпка, но беше наложителна. С по-малката ракета прекалено често удрях топката с рамката, когато исках да ползвам топспин. Но в същото време не исках веднага да преминавам към 100-инчова големина, затова между 2002-ра и 2014-а играх с 90-ка”, обясни Федерер в интервю за MyTennis.

Още от Тенис

Виж всички