Федерер се скара на съдията на стола, той му се извини (видео)

Федерер се скара на съдията на стола, той му се извини (видео)

Носителят на 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер се класира за полуфиналите на тенис турнира от сериите “Мастърс” в Синсинати след трисетова победа над Стан Вавринка. При 7:6, 1:1 и 30-0 в полза на Стан при негов сервис се получи изключително странна ситуация, в която Федерер бе ощетен.

Вавринка направи минаващ удар от форхенд, който очевидно излезе в аут, а съдийката на линията го отсъди по този начин и направи жеста с ръце. По необяснима причина обаче съдията на стола Фъргъс Мърфи не й обърна внимание и отсъди 40-0, след което Вавринка спечели подаването си.

На почивката между геймовете Федерер обяснимо потърси правата си пред съдията за нелепата грешка. “Тя отсъди аут, отиди да я питаш”, каза Федерер, видимо изнервен от неразборията. “Нищо не чух, ще я питам”, отговори само Мърфи.

“Направи и жест с ръце, видях я. Тя беше точно там, как може да не я чуеш. Ако следваш само топката дори, ще я видиш. Как може да ми кажеш, че не си я чул? Каза и показа. Не ми казвай, че не си я чул, защото трябваше да е 30-15, тъй като тя отсъди аут”, продължи да обяснява Федерер.

“Не чух нито звук”, оправда се отново съдията на стола, след което се извини и обясни, че е помислил, че топката е вътре. “Добре, благодаря ти. Аз също не видях топката, така че сме двама”, пошегува се на свой ред Федерер.

Още от Тенис

Виж всички