Ел Маестро: Кодро няма да е резерва в ЦСКА, предпочитам мачът да е на “Българска армия” (видео)

Наставникът на ЦСКА-София Нестор ел Маестро заяви, че според него Копенхаген е по-добър отбор от неговия, но в утрешния мач шансовете за победа са 50/50. Също така треньорът допълни, че предпочита червените да играят на стадион “Българдска армия”, а не на “Васил левски”, защото там публиката изглежда по-близо. Англичанинът от словенски произход разясни нагледно защо е на мнение, че датчаните са по-добрият отбор с думите: Кодро беше на пейката на Копенхаген, а ако дойде в ЦСКА, няма да е резерва.

“Знам как ще играем утре. Нали това е моята работа. Този път ще се изправим срещу отбор, който индивидуално е по-добър от нас. Ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си.

Нашият тим става все по-добре физически. Ще се опитаме да се надиграваме и в двата аспекта. Не ни превъзхождат по никакъв начин физически.

Утре, когато излезем, никой няма да мисли кой е фаворит и кой е аутсайдер. Ако погледнете през последните 10 години какво се е случило в Европа, ще разберете, че са много по-напред от нас. Гледайки техния и нашия отбор, мисля, че утре шансовете за победа ще са 50/50.

Ще използваме нашите силни страни. Не е добре да центрираме, ще използваме други наши дорби качества.

Разучили сме добре Копенхаген. Знаем в детайли тяхната игра. За нас и за тях това е най-големият мач от началото на сезона”, каза Ел Маестро, след което продължи:

“Те са много добър тим, с добри играчи. Много добре организиран тим, с опитен треньор. По-опитен отбор. Всяка седмица играят по-сериозни мачове, защото тяхното първенство е по-силно. С респект към Витоша и Дунав”, допълни треньорът на червените, след което даде пример с играч на датчаните за разликата между ЦСКА-София и Копенхаген.

“Кодро беше на резервната скамейка на Копенхаген. Ако дойде в ЦСКА, няма да е на резервната скамейка”, каза Ел Маестро, който обяви, че предпочита червените да домакинстват на “Армията”, а не на стадион “Васил Левски”.

“Предпочитам нашия стадион, както беше срещу Рика и Адмира. Тогава изглежда, че феновете са много по-близо до нас”, заяви специалистът, след което отново се върна към Копенхаген.

“На хартия те са по-големият тим. Всяка година играят в групите на ЛЕ или ШЛ в продължение на дълго време. Но вярвам в нашия отбор и съм убеден, че утре няма да е лесно за Копенхаген. Уверени сме, защото спечелихме всички битки, в които излязохме. Вярваме, че ще имаме успешен сезон.”

Още от БГ Футбол

Виж всички