Поканиха още двама български атлети на Европейското

Поканиха още двама български атлети на Европейското

Още двама българи получиха право да стартират на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин, което започва на 6 август и ще продължи до 12 август. След като вчера БФЛА обяви отбор от 12 души за шампионата, днес от Европейската атлетика са уведомили родната централа, че след получаването на финалните заявки техническите делегати канят за участие в три дисциплини Денис Ерадири (скок дължина), Иво Балабанов (3000 м стийпълчейз) и Денис Димитров (200 м).

Така Денис Димитров ще участва в Берлин в две дисциплини - 100 и 200 м. Той постигна личен рекорд от 20.92 сек на Балканиадата в Стара Загора, с което заема 82-ро място в европейската ранглиста за сезона.
Денис Ерадири до последно правеше опити да се справи с норматива за еврошампионата, но в крайна сметка не успя. В момента той заема 27-мо място в сезонната ранглиста на Европа в скока на дължина със 7.91 м.
Иво Балабанов пък спечели националната титла в София в бягането на 3000 м стийпълчейз с 8:53.76 мин. Така в тази дисциплина ще имаме двама участника, след като Митко Ценов успя да покрие норматива.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти