Никой от Fiat Chrysler не е знаел за заболяването на Серджо Маркионе

Никой от Fiat Chrysler не е знаел за заболяването на Серджо Маркионе

Смъртта на Серджо Маркионе е била шок и за собствениците и колегите му във Fiat Chrysler Automobiles (FCA). По думите на говорителя на италианската компания пред Reuters никой в нея не е знаел за здравословните проблеми на президента Маркионе. FCA е уведомена за влошеното му състояние едва след злощастната операция, която той претърпява.

От болницата в Цюрих, където един от най-добрите автомобилни мениджъри бе опериран, уточниха, че той е лекуван от година насам. Маркионе е страдал от саркома (б.р. група малки тумори) на рамото, която му е причинявала болка. Този тип рак се разпростира в костите, хрущялите и мускулите.

По време на операцията Маркионе е получил мозъчен инсулт и е изпаднал в кома. За съжаление, той не се събуди от нея и почина на 66 години.

Начело на FCA застана шефът на Jeep Майк Манли. Джон Елкан стана председател на Ferrari, а Луис Кери Камилери пое ръководството на състезателните отбори на Ферари, вкл. и Формула 1.

Маркионе смяташе да напусне позицията си начело на FCA през 2019 г., след което да се отдаде на почивка. Компанията вече обмисляше възможни кандидати за поста му.

Следвай ни:

Още от Моторни спортове

Виж всички