Кордев, белорусин, украинец и разпределител привлича Добруджа 07 (видео)

Кордев, белорусин, украинец и разпределител привлича Добруджа 07 (видео)

Като цяло отборът е сформиран, това заяви за МГ Добруджа президентът на ВК Добруджа 07 Галин Господинов. Все още има нужда от 1-2 допълнителни играчи на някои постове, но в най-скоро време и този проблем ще бъде решен. Ръководството на клуба е в постоянен контакт с новия треньор на отбора Пламен Христов. Той проявява изключителна ангажираност по сформиране на новата гарнитура на Добруджа 07.

Малко по-рано от обичайното, около средата на август,  ще започне подготовката за новата спортно-състезателна година. По предварителна информация мачът за Суперкупата е предвиден за 15 октомври, а първенството в Суперлигата ще започне седмица по-късно.  Помощник треньор на Пламен Христов ще е Пламен Великов, досегашният организационен секретар на клуба. Най-вероятно ще има и нов кондиционен треньор на мястото на Калоян Костадинов. Отборът ще напуснат Жулиен Георгиев, който през следващия сезон ще се състезава за Соргун, Турция. Кариерата на екскапитана Димитър Маринков продължава в Аржентина.

Играчите, чийто права се държат от Добруджа 07: Алекс Грозданов продължава и този сезон във Верона, Мартин Атанасов ще е във Франция, докато за Вили Чернокожев още няма сигурност къде ще играе, но се знае, че го искат от няколко отбора.

На този етап е известно, че Добруджа ще има в състава си двама чужденци – един от Беларус и един от Украйна. Все още президентът не споменава техните имена, но постовете са диагонал и посрещач. Единият е на 30 години, а другият на 24, като и двамата са минали през различни национални гарнитури на своите държави. Може да се случи така, че да има и трети чужденец, но това ще се преценява в бъдеще. Александър Кордев вече има подписан договор с Добруджа 07. В края на сезона той разтрогна с Левски и е сигурно ново попълнение.  Денис Чавдаров ще има срок още  седмица и половина, за да си намери отбор, но най-вероятно и през следващата година ще е в Добрич.

Отборът напуска Мартин Мечкаров. Той ще продължи във Франция. Тук ще продължи Петър Христосков. От юношите Теодор Йорданов влиза в мъжкия състав окончателно, а всички останали юноши, които се представят добре ще бъдат привлечени да тренират с мъжете, за да израстват в своето развитие. Към Добруджа 07 ще се присъедини и нов разпределител, който ще е редом до Денимир Димитров.  Либерото Христо Христов ще се прибере във Варна. Христо Енков също няма да продължи в Добрич.

Ще се участва на мемориал „Жарко Петрович”, уговарят се и още турнири, ЗАЯВИ Галин Господинов.

dobrudjabg.com


Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев

Още от Волейбол

Виж всички