Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китанович спечели сърцата на всички

Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китанович спечели сърцата на всички

Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович открадна шоуто на “ватрените” на финала на Мондиал 2018. Страната отбеляза рекорд по популярност в интернет, като името Хърватия беше 30% по-често споменавано в сравнение с полуфинала. Но има нещо интересно - чаровната Колинда бе с 25% по-споменавана от голяма звезда на “шахматистите” Лука Модрич, който беше определен за най-добър футболист на Световното.

Президентът на Хърватия спечели симпатиите с усмивката и поведението си преди, по време и след срещата с Франция. Първо, тя плати сама разходите по пребиваването си в Русия, отказа се от заплатата си за времето на своя престой там, пътува с икономична класа, посети всеки един мач на Хърватия и бурно подкрепяше своя отбор.
Но това не бе всичко! Тя издържа стоически на проливния дъжд над “Лужники” след финала, утеши с целувка всеки един от хърватските футболисти след загубата, поздрави с прегръдка французите и се отнесе много топло към своя френски колега Еманюел Макрон.
Малко по-късно тя влезе в съблекалнята на “петлите”, представи се на френски, поздрави ги за победата и дори извика “Да живее Франция!”.
Колинда Грабар-Китанович е родена на 29 април 1968 година в Риека. Тя е следвала една година в университета Лос Аламос в Ню Мексико, в Загреб, Виена, Вашингтон и Харвард преди за завърши докторската си степен в своята родина. Освен това е мултилингвист. Владее отлично хърватски, английски, испански и португалски и също така има познания по немски, френски и италиански. Светът, без съмнение, има нужда от повече лидери като нея.

Още от Булевард

Виж всички